Let op geld lenen kost geld

Hoe lang duurt het aanvragen van een lening?

Per persoonlijke en financiële situatie verschilt de duur van het aanvragen van een lening. De aanvraag voor een lening wordt eerst beoordeelt door de online kredietverstrekker of een bank. De kredietverstrekker kijkt naar jouw persoonlijke en financiële situatie en eventuele BKR-registraties. Het is voor de kredietverstrekker natuurlijk belangrijk dat de kredietverstrekker uiteindelijk het geleende geld terug krijgt, maar de kredietverstrekker wilt natuurlijk voor jou ook geen financiële problemen veroorzaken door het aanbieden van een lening die jij misschien wel niet kunt terugbetalen. Vaak duurt het beoordelen van een aanvraag maar maximaal een werkdag. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je via Geldlenen.nl een aanbod van onze verschillende partners. Hierna is de keuze aan jou. Je kiest het aanbod dat het beste bij jouw financiële en persoonlijke situatie past. Vervolgens is het belangrijk dat je alle nodige, juiste documenten aanlevert bij de kredietverstrekker en dan staat binnen de kortste keren het geld op jouw rekening.

Wat heb je nodig bij het aanvragen van een lening?

Bij het aanvragen van een lening wordt je gevraagd om een aantal gegevens in te vullen en documenten toe te voegen. Hierbij kun je denken aan:

 • je vaste lasten aan huur of hypotheek;
 • leningen die je al hebt lopen;
 • jouw netto-inkomen;
 • gegevens van jouw bedrijf als je ondernemer bent.

Het aanvragen van een lening gaat nog gemakkelijker wanneer je goed bent voorbereid en bij het aanvragen van jouw lening, deze gegevens al bij de hand hebt.
Je kunt ook een lening aanvragen samen met jouw partner. Dan is het belangrijk dat je deze gegevens ook van jouw partner invult.

Wat voor lening vraag je aan?

De eerste stap voor het aanvragen van een lening, is het uitzoeken van de lening die jij wilt aanvragen. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk jezelf goed af te vragen wat jouw leendoel is, hoeveel je per maand wilt aflossen en hoe lang je ongeveer over het aflossen wilt doen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een Flex & Zeker lening of een persoonlijke lening. Heb je een specifiek leendoel en behoefte aan zekerheid? Dan kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening? Weet je nog niet precies hoeveel geld je wilt lenen voor jouw leendoel? Dan kun je weer beter kiezen voor een Flex & Zeker lening.

Geld lenen stappenplan

Kortom duurt het enkele dagen voordat je het geld van jouw aangevraagde lening op jouw rekening ontvangt. De aanvraag verloopt bijna altijd via het volgende stappenplan:

 1. Je maakt een vergelijking tussen de verschillende leningen die jouw de beste keuze lijken.
 2. Je vraagt een offerte aan voor een lening.
 3. De aanvraag wordt beoordeelt door de kredietverstekker.
 4. Je ontvang een aanbod van de partners van de kredietverstrekkers.
 5. Je maakt weer een vergelijking tussen het aanbod en kiest vervolgens de voor jou beste keuze.
 6. Je ondertekent het contract en voegt de gevraagde documenten toe.
 7. De kredietverstrekker controleert jouw documenten en stort bij goedkeuring het geld van de lening op jouw rekening.

Lening aanvragen?

Wil je graag een lening aanvragen via Geldlenen of ben je toch nog op zoek naar meer informatie? Neem dan hier contact met ons op.

Wij zijn een partner van Geldshop. Wil je gelijk een offerte aanvragen via Geldshop? Dat kun je hier doen.

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset