Is de rente op een lening voor een vakantiehuis aftrekbaar?

Naar schatting hebben 1 op de 20 Nederlandse gezinnen een vakantiewoning in binnen- of buitenland. Het kopen van een vakantiehuis kan verschillende redenen hebben. Wellicht koop je een vakantiehuis om ervan te kunnen genieten op mooie zomerse dagen of is het in jouw geval wel een beleggingspand. Een deel van de vakantiewoning bezitters koopt het huis vanuit eigen middelen, anderen sluiten een lening af voor het financieren van hun vakantiewoning.

Is de rente op een lening voor een vakantiehuis aftrekbaar?

Zoals je wellicht weet heb je in Nederland te maken met een hypotheekrenteaftrek. Kort gezegd betekent dit dat de rente die je betaalt over een lening aftrekbaar is wanneer de lening is gebruikt voor de aankoop of verbetering van de woning waar je primair in woont. Dit betekent dat de rente die je betaalt over een lening voor een vakantiehuis dus niet aftrekbaar is.

Mogelijkheden tot financiering vakantiewoning bij ons

Persoonlijke lening voor vakantiewoning

Met een persoonlijke lening voor de financiering voor je vakantiewoning weet je precies waar je aan toe bent: je leent eenmalig een bedrag, met een vooraf bepaald rente en looptijd. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wil je ook een persoonlijke lening aangaan tegen een zo’n laag mogelijk rente tarief? Vraag geheel vrijblijvend een persoonlijke lening aan.

Doorlopend krediet voor vakantiewoning

Met een doorlopend krediet ervaar je flexibiliteit. Het zorgt ervoor dat je voor onbepaalde tijd extra geld tot je beschikking hebt. Een doorlopend krediet biedt de oplossing wanneer je bijvoorbeeld middenin een verbouwing zit en structureel maandelijks betalingen wilt doen.

De rente op een doorlopend krediet wordt berekend over het openstaande bedrag. Het maandbedrag dat je betaalt voor een doorlopend krediet bestaat uit rente en aflossing.

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
3.6%
phone-handset