Let op geld lenen kost geld

Geld lenen: waar moet ik op letten?

Ben je van plan om binnenkort een grote aankoop te doen zoals een nieuwe auto of wellicht wel een camper voor de vakantie? Of ga je juist verbouwen en heb je over een lange periode extra geld nodig? Een lening kan daarvoor een oplossing bieden, maar er zijn wel aantal factoren waar je op moet letten bij het kiezen en/of afsluiten van een lening.

Wanneer geld lenen?

Meestal wordt een lening afgesloten om een grote aankoop te doen, waarvan het (gehele) bedrag niet op de spaarrekening staat. Wij vinden het daarom ook belangrijk dat je op verstandige manier een lening aangaat en niet meer leent dan je daadwerkelijk nodig hebt. Een lening kan ook interessant zijn wanneer je het bedrag investeert in de woning waar je primair in woont. Mogelijk heb je dan recht op renteaftrek.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een lening?

Een lening afsluiten doe je niet zomaar, je wilt namelijk een lening afsluiten met een lage rente en het liefst een korte looptijd. Door te kiezen voor een voordelige aanbieder bespaar je al snel veel geld. Vraag daarom verschillende offertes aan bij verschillende kredietverstrekkers. Via ons kun je een aanvraag doen voor een lening die wij vervolgens uitzetten bij verschillende kredietverstrekkers. Zo heb je overzicht in de verschillende aanbiedingen die kredietverstrekkers doen en kun je zelf de beste keuze maken. Let hierbij op de volgende factoren:

  • De looptijd van de lening;
  • Hoe hoog is de rente, inclusief bijkomende kosten;
  • Hoeveel moet je per maand betalen aan rente en aflossing? En zijn dit kosten die je kunt missen.

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset