Let op geld lenen kost geld

Berekenen lening

Goedkoop lenen met een rente vanaf 6,1% zonder gedoe en verrassingen. Leningen met lage rentes en heldere voorwaarden.

Wil je een mogelijke lening berekenen? Bij Geldlenen kan dit via onze handige rekentool. Door het invullen van een aantal vragen over je persoonlijke situatie geeft onze tool een indicatie wat je maximaal kan lenen via één van onze kredietverstrekkers. Je bent wellicht benieuwd wat je kunt lenen en welke kosten daaraan verbonden zijn. Daar vertellen we je graag meer over.


Bereken je lening

Hoeveel wil je lenen?

Selecteer jouw gewenste bedrag en reken direct je lening uit.
€5.000 €150.000


Maximale lening berekenen

Je kunt via ons een lening berekening doen op basis van een aantal gegevens. Dit wordt berekend aan de hand van het bruto bedrag aan woonlasten en jouw inkomen. Bij het invullen van de berekening is het handig om in ieder geval deze gegevens bij de hand te hebben.

Leen alleen wat je nodig hebt

Het is fijn om een indicatie te hebben over de hoogte van jouw maximale lening. Toch adviseren wij altijd om alleen het bedrag te lenen dat je daadwerkelijk nodig hebt. Zo voorkom je onnodig hoge maandlasten.

Maandbedrag  berekenen

Onze rekentool berekent welk bedrag verantwoord is om te lenen op basis van jouw persoonlijke gegevens. Beoordeel daarnaast voor jezelf of je het bedrag per maand echt kunt missen. Het bedrag dat je per maand betaalt bestaat uit een deel aflossing en uit een deel rente over het openstaande bedrag.

Persoonlijke lening

Vanaf:
6,1%

Wat kost geld lenen?

Kies je ervoor om via ons jouw lening af te sluiten? Dan is de bemiddeling zonder aanvullende kosten. Wij ontvangen van de kredietverstrekker een vergoeding in de vorm van een provisie.


Hoe werkt lenen?

Je kunt via ons zowel telefonisch als via de website een aanvraag doen voor jouw lening. Naast je personalia geef je ook informatie over je inkomsten en woonlasten. Deze gegevens hebben wij nodig om te kunnen beoordelen of je op een verantwoorde manier een bedrag kunt lenen. Wanneer wij een volledige aanvraag hebben ontvangen wordt deze doorgezet naar de afdeling acceptatie. Daar wordt de aanvraag beoordeeld en vervolgens uitgezet bij 5 verschillende banken. Wanneer er een aanbod is van tenminste 1 bank, ontvang je hierover van ons een bericht. Je kunt vervolgens zelf kiezen bij welke kredietverstrekker jij een lening wilt afsluiten.


Waar let je op tijdens jouw lening afsluiten?

Voor het afsluiten van jouw lening zijn er verschillende punten waar je goed op moet letten. Dit begint bij de rentepercentage van jouw lening tot de looptijd van jouw lening. Een aantal belangrijke punten leggen we je hieronder uit:

Rente

Hoe groot of klein het geleende bedrag is, maakt niet uit. Geld lenen kost altijd geld. Omdat lenen al genoeg geld kost, is het verstandig om vooraf te kijken naar de kredietverstrekkers met de laagste lenen. Hoe lager de rente is die jij moet betalen, hoe minder jouw lening eigenlijk kost. Bij talloze kredietverstrekkers kun je jouw lening kunt afsluiten. Vergelijk van te voren goed het verschillende aanbod en kies voor de kredietverstrekker die het beste bij jou past. Kredietverstrekkers kunnen voor iedereen hetzelfde rentetarief rekenen. Daarnaast zijn er ook kredietverstrekkers die het rentetarief bepalen op basis van jouw persoonlijke gegevens. De kredietverstrekkers van Geldlenen baseren jouw rentetarief op jouw persoonlijke financiële situatie. Hoe lager het risico, hoe lager de rente. 

Looptijd

Het is mogelijk om ervoor kiezen om een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening af te sluiten. Bij een persoonlijke lening wordt de looptijd van te voren vast gesteld. Bij een Flex & Zeker lening wordt de looptijd van de lening langer naarmate je een extra bedrag opneemt binnen de lening. 

Wanneer je kiest voor een lange looptijd los je per maand een kleiner bedrag af, maar betaal je wel een hoger bedrag aan rente. Dit komt omdat je vaak rente betaalt over het openstaande bedrag binnen de lening. Hoe hoger jouw openstaande bedrag aan schuld is, hoe meer rente je moet betalen.

Aflossing

Hoeveel je elke maand moet aflossen, ligt aan de hoogte van jouw lening. De rente die je betaalt, betaal je over het openstaande bedrag van de lening. Dit houdt in dat hoe meer je aflost, hoe minder rente je hoeft te betalen. Het is fijn om te weten dat het mogelijk is dat wanneer je net een maand iets meer te besteden hebt, je iets meer dan normaal kunt aflossen. Zo betaal je volgende maand al een stuk minder aan rente.

Lening oversluiten

Heb je al een of meerdere leningen lopen en zou je graag nog een lening afsluiten? Het zou prettig zijn wanneer je de optie hebt om jouw huidige leningen te kunnen oversluiten. Al helemaal wanneer je een aantal dure leningen hebt lopen zoals het rood staan op jouw rekening. Als het mogelijk is om jouw huidige lening(en) naar een nieuwe lening over te sluiten, ben je vaak minder geld kwijt aan de leningen. 

Leeftijd voor afsluiten van de lening

Wanneer je al gepensioneerd bent of bijna met pensioen gaat, kan het lastig zijn om jouw lening af te sluiten. Dit komt omdat het risico dat een lening niet kan worden terugbetaald groter wordt wanneer je ouder wordt. Vergelijk dus goed bij verschillende kredietverstrekkers tot welke leeftijd je maximaal jouw lening kunt afsluiten.

Overlijdensrisico

Het is al vervelend genoeg wanneer er iemand komt te overlijden. Het wordt nog vervelender wanneer de nabestaanden voor zijn of haar schuld moeten opdraaien. Het is mogelijk om deze overige schulden kwijt te schelden door de nabestaanden. Hiervoor moet een nabestaandenbescherming worden afgesloten. Wanneer je niet dit risico wilt lopen, check dan tijdens het vergelijken van de verschillende leningen of dit mogelijk is.

Wat kan ik lenen?

Bereken in 3 stappen wat je maximaal kunt of wilt lenen.
phone-handset