Let op geld lenen kost geld

Kan ik bijlenen naast mijn hypotheek?

Ben je van plan om te gaan verbouwen? Vanaf 2018 is het helaas niet meer mogelijk om jouw verbouwing mee te financieren met jouw hypotheek. Gelukkig zijn er nog wel andere opties om jouw verbouwing te financieren. Welke dit zijn lees je hieronder. 

De eerste optie is het financieren van de verbouwing met behulp van jouw eigen vermogen. De tweede optie is het het financieren van de verbouwing met behulp van een lening. Tegenwoordig is het lastiger om een hypotheek te krijgen.

Je kunt met behulp van een hypotheek alleen nog het aankoopbedrag van een woning laten financieren. Het is sinds 2018 niet meer mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten, voor de financiering van een keuken, badkamer of uitbouw. 

Lenen naast jouw huidige hypotheek

Als je geen hogere hypotheek kunt afsluiten. Welke mogelijkheden zijn er dan wel?

Je kunt gelukkig wel nog een lening afsluiten naast jouw huidige hypotheek. Hieraan zijn alleen wel een paar voorwaarden verbonden. Je kunt een lening aanvragen, vervolgens bepaalt de geldverstrekker of je hiervoor in aanmerking komt. Dit bepalen zij aan de hand van een aantal punten. Hierbij kun je denken aan:

  • de hoogte van jouw hypotheek en bijbehorende kosten;
  • jouw leeftijd;
  • jouw inkomen;
  • jouw gezinssamenstelling.

Geldverstrekkers checken ook of je nog andere openstaande leningen en afbetalingen hebt.  Belangrijk is om niet te vergeten dat welke lening dan ook, kosten met zich meebrengt. Onthoud: geld lenen kost geld. Je kunt kiezen tussen een Flex & Zeker lening, persoonlijke lening of een combinatie krediet. Het aflossingsbedrag en de rente komen bovenop je maandelijkse vaste lasten. Zorg ervoor dat je niet in de financiële problemen raakt door een lening en dat deze passend is bij je situatie en inkomen.  

Hoe vraag je een lening aan?

Een lening kun je aanvragen via jouw eigen bank, echter is het raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken. Het nadeel hiervan is dat je een aanbod krijgt en deze niet kunt vergelijken tussen verschillende aanbieders. Wanneer je een lening aanvraag indient bij een onafhankelijke kredietverstrekker, ontvang je het aanbod van meerdere aanbieders. Je kunt vervolgens zelf de keuze maken tussen de verschillende rentepercentages en voorwaarden van de leningen. Zo kun je de lening kiezen die het beste bij jou past.

Online een lening aanvragen

Heb je je goed ingelezen over het aanvragen van een lening? Dan kun je deze zelf online aanvragen, gewoon vanachter je eigen eettafel. Je kunt  kiezen uit een Flex & Zeker lening, persoonlijke lening of een combinatie krediet. Door dit online te regelen hoef je de deur niet uit en betaal je geen advies- en/of afsluitkosten. Bovendien zijn de rentepercentages hierdoor een stuk lager. 

 Ook als je denkt dat je nog niet genoeg geïnformeerd bent over het aanvragen van een lening, kun je terecht bij ons terecht. Samen kijken we naar een lening die het beste bij jou past. Zijn er nog vragen of wil je advies over jouw persoonlijke situatie, neemt dan contact op met Geldshop. 

Welke lening kies je?

Wanneer je een lening wilt aanvragen, kun je kiezen uit verschillende leenvormen. 

Flex & Zeker lening

Ben je aan het verbouwen en weet je nog niet precies hoeveel de verbouwing gaat kosten? Of wil je gewoonweg na de verbouwing nog extra geld op kunnen nemen? Dan is een Flex & Zeker lening voor jou de beste keuze. Je betaald alleen een rentepercentage over het bedrag dat je al hebt opgenomen. Heb je een gedeelte van de lening al afgelost, maar wil je toch weer een bedrag opnemen? Geen probleem, je kunt tot aan het kredietlimiet opnieuw geld opnemen. 

Persoonlijke lening

Ben je niet op zoek naar een flexibele lening en wil je precies weten waar je aan toe bent? Dan kun je beter kiezen voor een persoonlijke lening. Deze optie wordt vaak gekozen bij het doen van een grote aankoop of wanneer u weet wat de verbouwing precies gaat kosten. Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vast rentepercentage per maand. Doordat de rente momenteel historisch laag is, kun je hier een flink voordeel uit trekken. Een persoonlijke lening heeft ook als voordeel dat deze na de looptijd volledig is afgelost. 

Combinatie Krediet

Ga je jouw woning volledig verbouwen en heb je hiervoor een groot geldbedrag nodig? Wij hebben de mogelijkheid tot een combinatie krediet. Dit houdt in dat je twee persoonlijke leningen afsluit bij twee van onze aanbieders. Het is ook mogelijk om een Flex & Zeker lening en een persoonlijke lening af te sluiten. Doordat je bij verschillende aanbieders een lening afsluit, is het risico voor de aanbieders lager. Hierdoor kunnen zij een lagere rente aanbieden en betere voorwaarden. 

Aflossen

Heb je een maand net iets meer te besteden als normaal? Dan heb je de mogelijkheid om extra af te lossen. Bij alle soorten leningen die wij aanbieden is het mogelijk om boetevrij, extra af te lossen. 

Waarom lenen in plaats van een hypotheek afsluiten?

Zoals eerder vermeld zijn de voorwaarden rondom het afsluiten van een hypotheek strenger geworden. Dit klinkt misschien als een minpunt, maar dat is het niet. Een hypotheek heeft al snel een veel langere looptijd dan een lening. De looptijd van een hypotheek is vaak 30 jaar. Een lening heeft een kortere looptijd en is daarom dus ook een stuk sneller afgelost. 

Hoeveel kun je lenen?

Wil je graag een lening afsluiten naast jouw huidige hypotheek? Bereken hier hoeveel jij maximaal kunt lenen. 

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset