Let op geld lenen kost geld

Welke leningen bestaan er voor zonnepanelen?

Denk je er al een tijdje over na om zonnepanelen aan te schaffen? Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Je bespaart namelijk op jou energiekosten met behulp van zonnepanelen. Het financieren van zonnepanelen is een behoorlijke investering. Wanneer het voor jou niet mogelijk is om de zonnepanelen te financieren met behulp van spaargeld, zijn er gelukkig nog een aantal manieren om zonnepanelen te financieren.

Lening aanvragen

Via Geldlenen kun je een lening aanvragen voor zonnepanelen. Je kunt kiezen voor een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening. Je bepaalt vervolgens zelf de hoogte en de looptijd van de lening. Wanneer je vooraf al precies weet hoeveel je wilt lenen, kun je het beste kiezen voor een persoonlijke lening. Maak je toch liever gebruik van een flexibele lening? Kies dan voor een Flex & Zeker lening. Kies de lening met de voorwaarden die het beste bij jouw persoonlijke en financiƫle situatie past.

Energiebespaarlening

Voor energiebesparende maatregelen in al bestaande woningen is de landelijke Energiebespaarlening in het leven geroepen. Je leent een bedrag waarvan je maximaal 75% kunt investere in zonnepanelen en de andere 25% kunt gebruiken voor andere energiebesparende maatregelen.

Groene lening

Verschillende banken bieden verschillende groene leningen aan. ABN AMRO biedt bijvoorbeeld de GreenLoans lening aan voor duurzame energiebronnen. Wanneer je een groene lening wilt afsluiten, moet je wel in het bezit zijn van een koopwoning.

Hypotheek

Je kunt ervoor kiezen om jouw zonnepanelen te financieren door middel van jouw hypotheek. Voor de mogelijkheden binnen het ophogen van jouw hypotheek of het aanvragen van een extra hypotheek, kun je het beste jouw hypotheekadviseur benaderen. Het is niet via alle kredietverstrekkers mogelijk om een hogere hypotheek aan te schaffen.

Subsidie

Misschien woon jij wel in een gemeente die subsidie aanbiedt voor het aanschaffen van zonnepanelen. Via de energiesubsidiewijzer kun je zien of jij in een gemeente woont die regelingen aanbiedt voor maatregelen die energie besparen. Naast subsidies voor zonnepanelen kan het bijvoorbeeld ook mogelijk zijn in jouw gemeente om een subsidie te ontvangen voor het isoleren van de vloer.

Kopen op afbetaling

Wil je geen lening afsluiten of ontvang je geen subsidie voor zonnepanelen in jouw gemeente? Dan is het wellicht mogelijk om zonnepanelen te kopen op afbetaling. Je betaald elke maand een bedrag aan de verkoper totdat je de zonnepanelen hebt afbetaald. Toch kun je beter een persoonlijke lening afsluiten voor het financieren van zonnepanelen. De rente van kopen op afbetaling ligt namelijk erg hoog en de looptijd kan ook erg lang zijn.

Hulp bij financieren zonnepanelen

Vind je het lastig om te bepalen op welke manier jij het beste jouw nieuwe zonnepanelen kan financieren? Neem dan hier contact op met Geldlenen.

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset