Let op geld lenen kost geld

Verschil persoonlijke lening en Flex & Zeker lening

Wil je graag een lening afsluiten? Meestal kies je dan tussen een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening. Jouw keuze hangt onder andere af van het doel waarvoor je wilt lenen. Het grootste verschil is dat bij een persoonlijke lening vooraf alles wordt vastgelegd en bij een Flex & Zeker lening de lening flexibel is. 

Persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening, leg je alles vooraf vast. Hierbij kun je denken aan de looptijd van de lening, het rentepercentage per maand en de aflossing per maand. Je weet dus vooraf precies waar je aan toe bent elke maand en wanneer je klaar bent met het afbetalen van de lening. Er wordt meestal voor een persoonlijke lening gekozen wanneer je geld wilt lenen voor een bepaald doel, bijvoorbeeld een auto of een verbouwing.

Flex & Zeker lening

In vergelijking met een persoonlijke lening is een Flex & Zeker lening veel flexibeler. Bij een Flex & Zeker lening kun je wanneer je maar wilt geld opnemen tot op een bepaalde hoogte. Dit noemen we het kredietlimiet. Deze spreken wij vooraf samen met jou af. Net als het Flex & Zeker lening, is de rente op een Flex & Zeker lening flexibel. Je weet dus vooraf niet precies of je elke maand hetzelfde bedrag aan rente en aflossing betaald. Wel hoef je alleen rente te betalen over het daadwerkelijke opgenomen bedrag.

Verschillen persoonlijke lening en Flex & Zeker lening

Hieronder vind je de verschillen tussen een persoonlijke lening en een Flex & Zeker lening op een rijtje:

Persoonlijke lening Flex & Zeker lening
Vaste rente Ja Nee
Vaste leenbedrag Ja Nee, je kunt onbeperkt geld lenen tot aan het kredietlimiet
Afgeloste bedragen opnieuw opnemen Nee Ja
Boetevrij extra aflossen Vaak Altijd

Welke leenvorm past bij jou?

Past een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening beter bij jou? Dit antwoord hangt af van jouw persoonlijke leendoel. Daarnaast moet je ook voor jezelf kunnen bepalen of je verstandig kunt omgaan met de lening. Een flexibele lening als het Flex & Zeker lening biedt jou de optie om onbeperkt (tot aan het kredietlimiet) geld op te nemen en af te lossen. Je moet hier wel goed mee om kunnen gaan. Het klinkt verleidelijk om meer geld op te nemen dan je eigenlijk nodig had voor jouw leendoel. Hierdoor kan het Flex & Zeker lening soms wel duurder uitpakken dan verwacht en betaal je langer dan eigenlijk nodig was.

Niet te veel betalen voor jouw persoonlijke lening of Flex & Zeker lening

Niemand wil teveel betalen voor zijn lening. Houd daarom rekening met bovenstaande punten en vergelijk vooraf goed tussen het verschillende aanbod. Je kunt online eenvoudig leningen vergelijken. Je kunt hier een offerte aanvragen. Wij sturen jou een aanbod toe van leningen die bij jou passen. Vervolgens kun je zelf vergelijken tussen de verschillende rentes, risico’s en voorwaarden. 

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset