Let op geld lenen kost geld

Vanaf welke leeftijd kun je geld lenen?

Wil je graag een lening afsluiten? Dan kun je kiezen tussen een Flex & Zeker lening of een persoonlijke lening. Wanneer je een lening aanvraagt, zijn er een aantal punten waar je aan moet voldoen. Het belangrijkste is dat je elke maand het aflosbedrag moet kunnen aflossen en het rentebedrag moet kunnen betalen. Een kredietverstrekker checkt ook of er geen negatieve BKR-noteringen op jouw naam staan. Naast deze punten is er ook een minimale leeftijd waar je aan moet voldoen om een lening af te sluiten. Ook kun je maar tot een bepaalde leeftijd geld lenen.

Minimale leeftijd geld lenen

Over het algemeen moet je voor het afsluiten van een lening 18 jaar of ouder zijn. Voor bepaalde leningen ligt de leeftijd hoger en moet je minimaal 21 jaar of 25 jaar zijn. Deze minimale leeftijd verschilt per kredietverstrekker. Naast een minimale leeftijd is er ook een maximale leeftijd voor het afsluiten van een lening. De maximum leeftijd om geld te lenen ligt tussen de 60 jaar en 75 jaar. Dit is afhankelijk van de kredietverstrekker.

Wanneer moet jouw lening compleet afgelost zijn?

Tevens is er een bepaalde leeftijd waarop de lening volledig afgelost moet zijn. Het is vervelend om erover na te denken, maar hoe ouder je wordt, hoe groter de kans is dat je overlijdt. Een maximale leeftijd waarop je de lening moet hebben afbetaald, zorgt voor meer zekerheid voor de kredietverstrekker. Deze maximale leeftijd verschilt per kredietverstrekker.

Ben je benieuwd of jij een lening kunt aanvragen? Of wil je graag weten hoeveel je eigenlijk kunt lenen? Neem dan hier contact op met Geldlenen.

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset