Let op geld lenen kost geld

Hoe werkt een lening?

Een lening kun je tegenwoordig via meerdere manieren aanvragen. Je kunt via jouw huidige bank een lening aanvragen, maar je kunt ook online een lening aanvragen via een kredietverstrekker. Wanneer je voor de tweede optie kiest, gaat dit je waarschijnlijk een hoop tijd en geld schelen.

Verantwoord een lening afsluiten

Op het moment dat je een lening afsluit, wil je zeker weten dat dit een veilig en verantwoorde lening is. Al helemaal wanneer je een online lening afsluit. Twijfel je of de kredietverstrekker te vertrouwen is? Je kunt controleren of de kredietverstrekker een AFM vergunning heeft. Daarnaast kun je natuurlijk altijd klantbeoordelingen van andere klanten bekijken via bijvoorbeeld Trustpilot. Verder laten andere vergunningen, lidmaatschappen en keurmerken blijken dat een kredietverstrekker te vertrouwen is. Wanneer je een online kredietverstrekker hebt gevonden, kun je jouw lening aanvraag indienen. 

Lening aanvraag indienen

Bij het aanvragen van een lening heeft de kredietverstrekker verschillende informatie van jou nodig. Hierbij kun je denken aan de volgende punten:

  • jouw persoonsgegevens;
  • jouw inkomensgegevens;
  • jouw gezins-/thuissituatie;
  • een kopie van jouw legitimatiebewijs;
  • een kopie van jouw loonstrook;
  • inzage in jouw vaste (woon)lasten.

Naast deze gegevens wilt de kredietverstrekker ook graag het bedrag weten dat je wilt lenen, de gewenste looptijd en waarvoor je dit bedrag wilt lenen. Je kunt meestal kiezen uit een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening

Goedkeuring lening aanvraag

Nadat jij bovenstaande informatie hebt gedeeld met de kredietverstrekker, probeert de kredietverstrekker met deze informatie in te schatten welke lening het beste bij jou past. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een lening afsluit die niet past bij jouw financiële situatie. Je ontvangt een aanbod van verschillende aanbieders en kunt vervolgens zelf aan de slag.

Kiezen voor jouw online lening

Heb je het aanbod van de verschillende aanbieders ontvangen van de kredietverstrekker? Dan kun je de leningen gaan vergelijken. Let bij het vergelijken van leningen goed op het verschil in rentes, risico’s en voorwaarden. Ga uiteraard alleen voor de lening die het beste bij jouw financiële situatie past. 

Uitbetaling lening

Nadat jij akkoord bent gegaan met een aanbod van een van de aanbieders, staat het geld binnen enkele werkdagen op jouw rekening. Het afhandelen van de lening aanvraag gaat een stuk gemakkelijker via een kredietverstrekker online dan wanneer je een leningaanvraag bij de bank indient. Je hoeft namelijk geen afspraak meer in te plannen bij de bank om langs te gaan. Via kredietverstrekkers als Geldshop kun je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een lening aanvragen. Verder staan zij elke werkdag klaar voor jouw vragen. 

Wil je graag een online lening afsluiten? Vraag dan hier een offerte aan. 

Geld lenen

Vaste en goedkope rentes
Altijd boetevrij aflossen
Persoonlijk contact
Vanaf:
6,1%
phone-handset