Let op geld lenen kost geld

Geld lenen voor restschuld

Goedkoop lenen met een rente vanaf 6,1% zonder gedoe en verrassingen. Leningen met lage rentes en heldere voorwaarden.

Verkoop je de woning met verlies? Dit kan resulteren in een restschuld bij een hypotheekverstrekker. Een lening bij een bank gaat in veel gevallen gepaard met een hoge rente, waardoor de maandelijkse kosten flink op kunnen lopen. Je kunt er in dat geval voor kiezen om de lening over te sluiten naar een andere lening met minder rente. Dit wordt ook wel het oversluiten van een lening genoemd.


Bereken je lening

Hoeveel wil je lenen?

Selecteer jouw gewenste bedrag en reken direct je lening uit.
€5.000 €150.000


Restschuld betalen via Geldlenen

Je kunt ervoor kiezen om via ons een aanvraag in te dienen voor het oversluiten van verschillende lening(en). Je geeft bij de aanvraag aan dat je een lening wilt oversluiten / restschuld wilt afbetalen. De kredietverstrekker lost vervolgens de lopende leningen af en meldt deze ook af bij Bureau Krediet Registratie, daar hoef je je geen zorgen over te maken. De periode waarover het leenbedrag terugbetaald wordt en de rente is vooraf bepaald. Wel bestaat er de mogelijkheid om het bedrag eerder (gedeeltelijk) af te lossen. Tegenwoordig is dat meestal boetevrij. De overeengekomen voorwaarde zijn bepaald in een leenovereenkomst.

Let op!

Met ingang van 1 januari 2018 zijn de rentekosten van een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening niet meer fiscaal aftrekbaar. Uiteraard kun je wel jouw restschuld financieren met een persoonlijke lening of een Flex & Zeker lening, die beide historische lage rentes hebben.

Persoonlijke lening

Persoonlijke service en deskundig advies
Vanaf:
6,1%

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een restschuld

Hoe kun je restschuld af betalen?

Wellicht ben je er al van op de hoogte dat je een hypotheek kunt oversluiten. Dit is ook mogelijk met andere vormen van leningen, zoals een restschuld. Simpel gezegd, los je met een andere lening, de andere lening(en) af. Dit is vooral interessant wanneer de huidige lening(en) een hoge rente bedragen.


Waarom een restschuld af betalen met een andere lening?

Als je voor de huidige lening(en) een hoge rente betaalt, is het interessant om een nieuwe lening af te sluiten tegen een lager rentetarief. Ook wanneer je meerdere kleinere leningen heeft, kunt je ervoor kiezen om deze samen te voegen. Kleinere leningen zijn over het algemeen duurder dan één grote lening. Daarnaast zorgt het ervoor dat je meer inzicht hebt in de financiële situatie.


Welke restschuld kun je oversluiten?

Bij ons kun je verschillende leningen oversluiten:


Een lening oversluiten via Geldlenen.nl

Wanneer je een aanvraag doet voor het oversluiten van een lening, wordt er door de kredietverstrekker rekening gehouden met een aantal persoonlijke factoren. Wij fungeren als bemiddelaar wanneer je besluit om geld te lenen. Wij dienen bij verschillende kredietverstrekkers de aanvraag in. Zo zorgen we ervoor dat je het beste aanbod krijgt.

Financieren restschuld

Er zijn verschillende redenen waarom restschulden kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld door het dalen van de prijzen op de woningmarkt of door het afsluiten van een verkeerde hypotheek in het verleden. Hieronder vind je een aantal punten waar je op moet letten voor het financieren van jouw restschuld:

Restschuld berekenen

Je kunt zelf al de hoogte van jouw restschuld berekenen. Dit doe je als volgt:

Je neemt de verkoopprijs van jouw woning en haalt hier de kosten die je hebt gemaakt om jouw woning te verkopen, de kosten van onderhoud en verbetering aan jouw woning en het bedrag van aanschaf vanaf. Het bedrag dat je overhoudt, moet je aan restschuld betalen. 

Kwijtschelden restschuld

Het kan zijn dat je een woning hebt gekocht dat onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) valt. Je kunt dan niet een lening afsluiten voor de restschuld of de restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Op dat moment is het mogelijk voor jou om jouw restschuld te laten kwijtschelden. Ben je benieuwd of jij hiervoor in aanmerking komt? Je moet dan voldoen aan een aantal punten. Een hiervan is dat je alleen in aanmerking komt voor het kwijtschelden van jouw restschuld als je er alles aan hebt gedaan om de restschuld zo minimaal mogelijk te houden. Daarnaast kom je alleen in aanmerking voor het kwijtschelden van jouw restschuld als je jouw huis moet verkopen.

Restschuld meefinancieren in hypotheek

Het kan zijn dat je jouw oude woning met een verlies hebt verkocht. Koop je hierna wel een nieuwe woning? Dan kun je de restschuld meefinancieren in een nieuwe hypotheek. Om een nieuwe hypotheek te kunnen afsluiten, moet je wel elke maand de kosten kunnen betalen.

Juiste lening voor het financieren van jouw restschuld

Ben je op zoek naar een lening voor het financieren van jouw restschuld? Welke lening kies je dan? De leningen die het meeste worden gekozen zijn de persoonlijke lening en het Flex & Zeker lening. Omdat je van te voren al hebt berekend hoe hoog jouw restschuld is, kun je het beste kiezen voor het afsluiten van een persoonlijke lening. Je leent eenmalig en bedrag en betaalt hier vervolgens elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente over. In tegenstelling tot een Flex & Zeker lening, weet je bij een persoonlijke lening elke maand waar je aan toe bent.

Kies voor de juiste lening, maar ook voor de juiste kredietverstrekker

Vergelijk vooraf altijd goed de verschillende leningen, maar ook de verschillende kredietverstrekkers. Je hebt keuze uit het afsluiten van een lening bij bijvoorbeeld een online kredietverstrekker of bij de bank. Probeer altijd te kiezen voor de lening met voorwaarden die bij jouw persoonlijke en financiële situatie passen. En natuurlijk de lening met de laagste rente. Het is niet de bedoeling dat jij vervolgens in de financiële problemen raakt door het afsluiten van een lening.

Vind je het lastig om te bepalen welke lening het beste bij jouw situatie past? Je kunt contact opnemen met Geldlenen. Wij helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat jij de juiste lening afsluit.

Wat kan ik lenen?

Bereken in 3 stappen wat je maximaal kunt of wilt lenen.
phone-handset